Er schuilt kracht in positieve woorden.

Bedoeld of onbedoeld, woorden kunnen heel veel effect hebben op onze gemoedstoestand, onze relatie met de ander en onze acties. Woorden kunnen in verband gebracht worden met een bepaald gevoel, dat kun je ook wel emotioneel geladen woorden noemen. Deze woorden kunnen veel in mensen losmaken. Zo trekken deze emotionele woorden vaak meer de aandacht dan neutrale woorden. Hele duidelijke emotioneel geladen woorden zijn bijvoorbeeld moeten, falen, zwakte en verdrietig. Dit roept bij veel mensen direct een emotie op.

Het is wetenschappelijk bewezen dat alles energie is. Ook dat wat wij denken, voelen en zeggen. Energie bestaat uit bepaalde trillingen ofwel frequenties. Woorden zijn dragers van energie en hebben ook een trilling. De Japanse wetenschapper Masuro Emoto kon aantonen dat invloeden van buitenaf en van binnen, zoals muziek, gedachten, woorden en ook beeld (tekst en foto’s) water, wat hij bevroor, qua energie beïnvloedt. Prikkels met een positieve trilling (zoals liefde) lieten mooie, harmonieuze waterkristallen zien. Dit in tegenstelling tot prikkels met een negatieve trilling (zoals het woord ‘schuldig’ of ‘boos’).

De kristal waar positieve woorden tegen gezegd waren werden heel mooi en met de negatieve woorden was het rommelig en geen mooie vorm.

Dus positieve woorden hebben een positieve invloed op hoe je je voelt en negatieve woorden kunnen je energie juist naar beneden halen. En dan heb ik het nog niet eens over de manier waarop woorden worden uitgesproken, want er kan veel verschil liggen in hoe woorden bedoeld zijn en begrepen worden. Je kan dus wel zeggen dat er kracht schuilt in positieve woorden, ze kunnen helend werken. Hoe mooi is het als je een dierbaar iemand, die in een fase in zijn leven zit waarbij hij of zij zich niet niet fijn voelt, krachtige en helende woorden kan sturen. En als je dit dan doet in de vorm van een kaart dan kan diegene hier steeds weer kracht uithalen als hij of zij er naar kijkt.

Dit is wat ik zo mooi vindt om de kaarten voor KoolMade te maken en wil mij in het nieuwe jaar nog meer gaan richten op deze krachtige en helende woorden. Dat is mijn voornemen voor het nieuwe jaar.

“Wat is jouw voornemen voor het nieuwe jaar?”

Tagged , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *